Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

søndag 12. september 2010

Pizza behøver ikke å være så usunt da

Jeg lager min egen pizza, som mange andre gjør.
Men jeg vil gjerne dele oppskriften min med dem som har lyst å prøve. Har fått uendelig med skryt for denne.

Du må ha:
Hvetemel
Gjær
Vann
Persille
Salt
Noen bruker feks olje i deigen
Jeg har ikke oppsrift på dette, jeg bare elter sammen alt til jeg finner den perfekte følelsen i hendene.
Hvem bruker oppskrift på noe sånt likevel? Hmmm.....Sorry, klarte ikke å la være :fnis:
Uansett, du finner gode oppskrifter på pizzabunner på nettet.
Her er en: KLIKK HER
Jeg har aldri prøvd den, så ikke skyld på meg om den går til helv.....Biip...!!!


Sausen:
Kjøttdeig   Som du steker, logisk nok
Fersk hvitløk  Presses i kjøttdeigen. Husk å sil vekk all saften fra kjøttdeigen. Den er bare ekkel. 
Salt, pepper, hvitløkssalt, persille
Fersk tomat Tynne skiver
Sopp Smak og behag. Jeg liker strimlet men bitbare biter. Ikke forduftet liksom. Kjøpte deilige aroma mushrooms i dag. Første gang men var godt på pizzaen. Litt dyrere men deilige.
Tomat i boks Økologisk eller hva enn du vil.
Tomatpure  Som du kliner over pizzabunnen før alt annet kommer på. Best å bruke baksiden på en SS.
Soltørkede tomater   Kutt i strimler om du vil, hele er også namenam.
Løk  Ringer.
Parmasan  Får en pakke til 6 kr på Rema.
Blå muggost   Putt i fryseren en stund før slik at det er lettere å skjære opp, og bruke høvelen.
Vanlig hvitost
Ananas Hakket i sausen men kan ta noen på toppen også.
Mais    Ikke alltid jeg gidd å bruke det.
Chilli   som du strimler og så hakker.
Taco jalapeno i glass   Den er mild så hakk opp i sausen, og så sleng over hele.
Chilli saus   Red devil cayenne....mmm nam, bruker den til alt.

Olje: Ta en skvett olje i hendene og masser bunnen etter den er kjevlet ut. 


Ok, her er et bra tips. IKKE stek den for langt oppe i stekovnen.
Plasser den nest nederst på ca 250 grader. Og etter en stund stikker du en gaffel i bunnen for å sjekke om den er litt sånn ok.
Plasser dermed hele greien nederst, for pointet er å holde kjøttet øverst deilig.
Vi vil jo ha det saftig ikke sant?
Oppe i ca 10 min og nede i ca 10 min. Kommer an på tykkelsen på deigen. Du finner det ut lett ved å stikke en gaffel inn i bunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar