Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

lørdag 22. juni 2013

Yorkshire pudding

Noen ganger kan det være et "mareritt" å lage. Men ENDELIG har jeg funnet den perfekte metoden, og vil dele den her.
Hvis du følger denne oppskriften "slavisk" så er du garantert å få den til skikkelig.

YORKSHIRE PUDDING (passer til deilig kjøtt som roastbeef, svinerull etc)
4 egg
140 gram mel
2 dl Melk
Olje
Salt og pepper smakes til

Pisk eggene i en bolle.
Ha i litt og litt mel og melk i. Pisk alt sammen til det er helt klumpfri røre.
Smak til med salt og pepper.

Ta en muffins form  med 12 "huller".









Ha i ca 2 ss olje i hvert hull.
Ha formen inn i ovnen i ca 5 min slik at den blir kokvarm.
Ta den kjapt ut og hell røre fra en deciliter måler i hvert hull.
Skubb formen kjapt inn i ovnen, midten. Og helt bakerst. 230 grader ca.
Ikke åpne ovnen i det hele tatt. La det steke i 20-25 min.
Tas ut og legges på kald overflate. Etter noen minutter med nedkjøling blir det enkelt å plukke puddingene forsiktig ut av formen og legges på et fat eller en rist for å kjøles helt ned.
Ikke vær hardhendt, da blir puddingene soggy og tunge.



Bildene er tatt av meg personlig, så lenge ikke noe annet er opplyst. Ingen kopiering er lovlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar