Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

onsdag 24. juli 2013

Foccacia, Italiensk brød



Jepp dette er helt fantastisk brød. Du trenger ikke tenke komplisert her. Dette er enkelt som pokker.
Oppsrkiften kommer fra http://www.godt.no
Du kan velge å utelate dem, eller bytte dem ut med annet godt som gode tørkede tomater i olje, små cherrytomater eller oliven som dyttes ned i deigen før etterheving. Til focaccian har vi laget en klassisk aioli, feta og pistasjdipp og hvitløk- og persillesmør.
  1. 1. Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. (Bruker du fersk gjær kan du først smuldre gjæren i melet før du tilsetter de øvrige ingrediensene.) Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
  2. 2. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
  3. 3. Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir.
  4. 4. Drypp over oljen, bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Dryss over salt og stikk noen rosmarinblader ned her og der. Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbeltstørrelse.
  5. 5. Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.
  6. 6. Kryddersmør: Bland sammen smør, hvitløk og persille til hvitløksmøret. For ekstra «luftig» hvitløksmør kan du først piske smøret luftig i en kjøkkenmaskin før du blander inn hvitløk og persille. Smak smøret til med en klype salt.
  7. Digg sommerkos: Focaccia med dipp i tre varianter
    7. Feta- og pistasjdipp: Rør ingrediensene sammen til en jevn dipp. Smak til med kvernet sort pepper.
  8. Digg sommerkos: Focaccia med dipp i tre varianter
    8. Aioli: Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en pure. Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones. Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.


Meretes enkle oppskrift:

Mel
Halv gjær
Litt olje
Presset hvitløk i deigen.

HEVES

Grønne oliven
Hvitløk
Tørkede tomater
Persille
Oregano
Pepper og salt
Gressløk
Olje

Lag enkel "pizza"oppskift.
Skjevle ut.
Stikk huller med fingrene. Masser med olje over.
Masser og stapp med alle ingrediensene over.Trykk nedi hullene.
Stekes på 200 grader til du ser den er deilig og gylden i fargen.
Siste delen er skrevet av Merete P. Kopiering og direktelinking er ikke tillat!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar