Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

torsdag 17. april 2014

Deilige kokosboller

I dag laget jeg de mest vidunderligste kokosbollene du kan tenke deg.

Oppskriften:
4 Eggehviter
som piskes en stund uten noe annet.
50 gram sukker som helles i mikseren litt etter litt.

200 gram sukker
1 dl vann
Dette kokes opp til temperaturen blir 120 grader. Bruk sukkertermometer. Tilsett blandingen i marengsrøren mens mikseren er på full hastighet.

Ca 15 Mariekjeks.
2 Gelantinplater bløtes i vann i ca 10 minutter
Smeltes over vannbad og ha det i marengsrøren med tynn stråle. Mikseren må være på full hastighet.

Mariekjeksene plasseres på et stort serveringsfat eller feks stekeplate dekket med bakepapir. Kjøl ned i kjøleskap i ca 2-3 timer eller mer.

Sprøyt marengsrøren oppå kjeksene.

SJOKOLADEGLASUR:

  • 150 g kokesjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • ca. 2 dl kokosmasse








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar