I dag laget jeg de mest vidunderligste kokosbollene du kan tenke deg.
Oppskriften:
4 Eggehviter
som piskes en stund uten noe annet.
50 gram sukker som helles i mikseren litt etter litt.
200 gram sukker
1 dl vann
Dette kokes opp til temperaturen blir 120 grader. Bruk sukkertermometer. Tilsett blandingen i marengsrøren mens mikseren er på full hastighet.
Ca 15 Mariekjeks.
2 Gelantinplater bløtes i vann i ca 10 minutter
Smeltes over vannbad og ha det i marengsrøren med tynn stråle. Mikseren må være på full hastighet.
Mariekjeksene plasseres på et stort serveringsfat eller feks stekeplate dekket med bakepapir. Kjøl ned i kjøleskap i ca 2-3 timer eller mer.
Sprøyt marengsrøren oppå kjeksene.

Oppskriften:
4 Eggehviter
som piskes en stund uten noe annet.
50 gram sukker som helles i mikseren litt etter litt.
200 gram sukker
1 dl vann
Dette kokes opp til temperaturen blir 120 grader. Bruk sukkertermometer. Tilsett blandingen i marengsrøren mens mikseren er på full hastighet.
Ca 15 Mariekjeks.
2 Gelantinplater bløtes i vann i ca 10 minutter
Smeltes over vannbad og ha det i marengsrøren med tynn stråle. Mikseren må være på full hastighet.
Mariekjeksene plasseres på et stort serveringsfat eller feks stekeplate dekket med bakepapir. Kjøl ned i kjøleskap i ca 2-3 timer eller mer.
Sprøyt marengsrøren oppå kjeksene.
SJOKOLADEGLASUR:
- 150 g kokesjokolade
- 25 g kokosfett (delfiafett)
- ca. 2 dl kokosmasse

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar