Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

torsdag 18. juni 2015

De ulike kjernetemperaturene på forskjellige kjøtt typer

  • Lam – middels-rå –  60-65 grader Celcius – lett rosa i midten
  • Lam – godt stekt – 70-75 grader Celcius – grå snittflate
  • Okse – rå – 55-60 grader
  • Okse – medium – 60-65 grader
  • Okse – godt stekt – 70-75 grader
  • Svin generelt (skal alltid gjennomstekes)– 70-75 grader
  • Svin -kotelettkam –  65 – 70 grader
  • Svin – skinkestek – 70 grader
  • Svin – bogstek – 80 grader
  • Svin – nakkestek (med ben) 80-85 grader
  • Reinsdyrsteik – litt rosa inni – 65 grader
  • Reinsdyrsteik – gjennomstekt – 72 grader
  • Elg – 55-62 grader
  • Fjærfe – gjennomstekt – 70-75 grader*
  • Hel kylling – 70-75 grader*
  • Kyllingfilet/kyllingbryst – 60-70 grader *
  • Kyllinglår – 70-75 grader*
  • Kalkunlår – 73-75 grader*
  • Kalkunbryst – 65-68 grader*
  • Fisk – laks – 55 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar