Dravle oppskrift
Jeg har bodd på Voss i flere år. Min eks introduserte meg til Dravle da jeg var ca 16-17 år. Som jeg falt helt for. Men jeg kjøpte i spann i nærbutikkene.
Jeg vet at oppskriften ikke er perfekt for jeg bruker jo ikke råmelk men iallefall, dette er hva jeg gjør:
Jeg bruker litt feeling når det gjelder mat, så jeg vil si to-tre timer på lav varme gjør susen mens du ser på Harry Potter eller James Bond.
2 liter H-melk
ca 2 liter kulturmelk
3-4 egg
Et par ts sukker
50 gram mel
Brunost, smak til.
Først kok helt til grensen, H melken.Ha i brunosten etterhvert.
Visp egg og mel + litt sukker sammen i en bolle.
Pisk egg og mel i den varme melken. Ha i kefiren.
La det stå på platen på lav varme.
Ta ut osteklumpene/selve dravlebitene. Spises varm med noe av avkoket som saus. ¨
Kan også serveres kaldt med kanel og sukker.
Første fase. HUSK LAV VARME
Andre fase, lav varme som vanlig.
Tredje fase. Sil ut dravlen. Men ikke kast sausen/oppkoket. Dette brukes som saus som du heller over dravlen eller har det under. Jeg kan nærmest forme hele dravlen i mine hender. Se så fin den er....utrolig
Du serverer dette varmt eller kaldt i en bolle. Med kanel og sukker.Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar