Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

lørdag 30. mars 2013

Rullekake er faktisk lett å lage

Rulle kake handler om å ikke steke et minutt mindre eller mere.
Her er oppskriften:

RULLEKAKE: 

3 store egg eller 4 små
1 dl sukker

PISKES TIL EGGEDOSIS

100 gram hvetemel
Halv ts med bakepulver
Velt i eggedosisen forsiktig. Bruker faktisk mikseren min litt. Men ikke for mye, da går luften ut av deig

Tørr jordbær eller bringebær syltetøy. Bruk fantasien, krem, blåbærsyltetøy osv.
Melis til å ha på utsiden av kaken.

Ha bakepapir i en langpanne. Stryk deigen/røren utover hele.
Stekes midt i ovnen på 225 grader. IKKE mer enn 7-8 minutter

Ha bakepapir på bordet, strø med melis oppå.
Ta kaken ut og velt den over bakepapiret på bordet. Slik at den er oppned.
Du må rive av bakepapiret så fort som mulig.
Stryk godt med syltetøy over hele flaten. Og rull fra en ende til andre. Husk å ha åpne delen ned og press ned hele kaken. Ha bakepapiret utenfor for å holde den i den formen.



Bilder kan ikke lastes ned eller brukes på andre sider. Bilder er tatt av meg personlig så lenge ikke annet er opplyst. M.P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar