BOLLER MED DEILIG FYLL
Lag en vanlig bolledeig. Jeg takler ikke kardemomme og bruker halvparten av sukkeret.
Kardemommen gir sure oppstøt. Og sukkeret er ikke sunt.
Dæsjer en teskje med salt i røren istedet.
Lag en vanlig bolledeig. Jeg takler ikke kardemomme og bruker halvparten av sukkeret.
Kardemommen gir sure oppstøt. Og sukkeret er ikke sunt.
Dæsjer en teskje med salt i røren istedet.
Ingredienser
100 gr.margarin
5 dl.melk
50 gr.gjær
1 ts.kardemomme Neeeh......
100 gr. (vel 1 dl.) sukker....Jeg halverer sukkerinnholdet.
700-800 gr.hvetemel(ca. 12dl.)
5 dl.melk
50 gr.gjær
1 ts.kardemomme Neeeh......
100 gr. (vel 1 dl.) sukker....Jeg halverer sukkerinnholdet.
700-800 gr.hvetemel(ca. 12dl.)
Tilberedning
1) Smelt margarinen.
2) Tilsett melken og varm opp til 37 grader.
3) Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett melken og rør til gjæren er oppløst.
4) Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel.
5) Elt deigen til den er glatt og slipper bollen.
6) Hev deigen til dobbel størrelse i værelsestemperatur.
7) Form bakverket og etterhev det godt.
8) Pensle evnt. Bakverket og stek det gyllent.
9) Stekes midt i ovnen på 200-220 grader, ca. 10-15 minutter.(Prinsessekake stekes nederste rille ca. 30-40 minutter)
2) Tilsett melken og varm opp til 37 grader.
3) Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett melken og rør til gjæren er oppløst.
4) Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel.
5) Elt deigen til den er glatt og slipper bollen.
6) Hev deigen til dobbel størrelse i værelsestemperatur.
7) Form bakverket og etterhev det godt.
8) Pensle evnt. Bakverket og stek det gyllent.
9) Stekes midt i ovnen på 200-220 grader, ca. 10-15 minutter.(Prinsessekake stekes nederste rille ca. 30-40 minutter)
Collegebrød:
1) Trill 2-3 pølser og trykk dem flate på stekeplaten.
2) Når de er ferdig etterhevet, lages en grop på midten som fylles med vaniljekrem.
3) Stekes gylne. (Se steketid ovenfor punkt 9). Avkjøl.
4) Ha melisglasur på hver side av vaniljekremen og dryss evt. på kokos.
2) Når de er ferdig etterhevet, lages en grop på midten som fylles med vaniljekrem.
3) Stekes gylne. (Se steketid ovenfor punkt 9). Avkjøl.
4) Ha melisglasur på hver side av vaniljekremen og dryss evt. på kokos.
Av denne deigen kan du lage f.eks. boller, kanelruller, kringler, prinsessekake, skoleboller, søte horn o.a.
Jeg og min datter fyller bollene med ost og picnic skinke eller feks kokt skinke.
Vi drysser eller skjærer ost på toppen av bollene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar