Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

lørdag 1. juni 2013

Deilig kremet kyllingsuppe. Og jeg bruker aldri oppskrift.

Ikke undervurder denne suppen. Den er så mettende at jeg har nærmest lagt flat på sofaen etterpå.
Jeg vil legge til at min kjære avdøde søster lærte meg grunnoppskriften. Og så har jeg selv lagt til den del selv.
Bildene er tatt av meg personlig, så lenge ikke noe annet er opplyst. Ingen kopiering er lovlig.

Kylling filèt (jo mindre folk, jo færre stykker, men minst to om dere er flere enn to pers)
1 rød paprika og andre farger paprika om ønsket. På bildet her har jeg grønn paprika også.
karri krydder
Cremè fraiche (hele pakken)
Mat fløte (smak til men jeg bruker så og si hele pakken)
Buljongkuber x2 (kylling eller grønnsaksbuljong blandet i ca 1/2 liter med vann.
Mais
Store champignon
Vårløk
Purreløk
Smør
Stekeolje
Salt og pepper

Dette er en suppe som kan ikke gå feil egentlig.
Utrolig mettende og deilig. Serveres med hvitløksbrød eller loff. De fleste liker denne. God kokk eller ikke....no matter what.

Stekepannen må være varm.
Ha i margarin og noen dråper olje

Stek terninger med kyllingfilet.
Sørg for at de er gjennomstekte.
Ha i en seperat panne. La stå for seg selv med litt vann

RENS sopp ved å bruke en skarp kniv, der du skraper av ytterste skinnet og kutter av tuppen på stangen.  Må ikke vaskes/renses i vann.
Stek så sopp alene.  Ha i rikelig med margarin for å unngå at det blir brent og til å smaksette.
Ta litt salt over det hele.


Dermed ha i paprika og la det alt surre godt slik at alle saftene kommer ut. 
Ikke la det overstekes, da blir det ikke en kremet suppe, men en hmm brent og dårlig suppe.

Ha i alt dette i pannen med kyllingen. 
Ha i buljong og vann i pannen med resten. Fyll pannen opp så mye du mener det er nødvendig og etter smak. 

Helt på slutten har du i purreløk og vårløk.
La det stå noen minutter å trekke. Ha dermed i pannen du har kyllingen i.
Og så Creme fraiche og matfløten + Karri i samme panne. Hell i mere vann om ønsket.
Server med deilig hvitløksbaguetter eller vanlige for de som foretrekker det. 
Yum yum!!!


Alle bildene har blitt fotografert av meg. Ikke kopier eller bruk dem uten tillatelse.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar