Laget makroner med mellomste jenten min.
De ble sånn som på bildet. Første gang vi har prøvde å lage dette. Bedre lykke neste gang.
Oppskrift: 240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg) evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver
Ganache (smørkrem) romtemperert smør ønsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltetøy uten biter, frisk fruktpuré osv evt.
sukker eller honning etter smak
Fremgangsmåte (40 små makroner eller 10 store)
Forvarm stekeovnen til 140 grader.
Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern,eller putt de i en frysepose og slå de i stykker med kjevle.
Sikt det sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene.
Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott.
Røren skal være litt rennende.
Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.
Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.
La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter.
For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene.
Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.
La makronene hvile på en rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak. For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.


Oppskrift: 240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg) evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver
Ganache (smørkrem) romtemperert smør ønsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltetøy uten biter, frisk fruktpuré osv evt.
sukker eller honning etter smak
Fremgangsmåte (40 små makroner eller 10 store)
Forvarm stekeovnen til 140 grader.
Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern,eller putt de i en frysepose og slå de i stykker med kjevle.
Sikt det sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene.
Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott.
Røren skal være litt rennende.
Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.
Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.
La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter.
For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene.
Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.
La makronene hvile på en rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak. For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.


Bilder kan ikke lastes ned eller brukes på andre sider. Bilder er tatt av meg personlig så lenge ikke annet er opplyst. M.P
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar