Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

onsdag 16. juli 2014

Croissanter



Hjemmebakte Croissanter er det beste, om de blir helt riktige.

Jeg startet med å blande 500 gram hvetemel
2 egg, 1/2 dl sukker, 1 pk tørrgjær.

2 dl vann has i litt etter litt.

Elt deigen for hånd eller i maskin i ca 15 minutter. Deigen må være elastisk og ikke klissete.

Pakk inn i plastfolie og legges over natten.

Dagen etter:
Ta ut deigen. kjevle den så lang at du kan brette den tre ganger.
Ikke for tykk, ca 1-2 cm.
500 gram margarin skjær på langs i tynne skiver/flak. Dekk den midterste delen av deigen med margarin. Brett de andre kantene over.
Sett i kjøleskapet i 20 min.

Ta ut deigen. Kjevle til avlang igjen. Brett igjen. En side over midterste delen av deigen, og så andre siden over der igjen.

Repeter dette flere ganger.

Så kjevler du hele deigen ut til en stor firkant.
Del firkanten i midten. Lag dermed trekantformet kutt med feks pizzaskjærer.

Rull til horn. Ha gjerne sjokoladebiter i.

Stekes midt i ovnen på 180 grader.  ca 20 minutter. Finish med glasur striper/bølger på toppen.
Denne oppskriften vil oppdateres med detaljerte bilder.

Når du river croissanten i to, så skal det være sprøe flak etter flak. DA er den perfekt håndtert og stekt. Når du "dunker" med en gaffel på toppen, så er det sprøtt og litt hul lyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar