2 dl sukker
2 dl lys sirup
2 dl kremfløte
1 ts vanniljeessens
Ha alt i en tykkbunnet kasserolle.
Kok opp på lav varme .
Skru ned varmen og la det boble videre.
La alt bare stå. Eundt kantene skal det se mørkere ut etterhvert. ¨
MEN ikke ferdig. Det tar lang tid. Ikke rør!!
Bare følg med massen.
Når det tykner, bruk et sukkertermometer. 150 grader, tar du kasserollen vekk fra platen og lar alt kjøle ned til en masse/seig deig. Ha i nøtter eller sjokolade. Hva enn du ønsker.
Drypp oppi metallformer (ser ut som minimuffins former).
Ha i en ildfast form, og skjær opp når det er kjølt skikkelig ned. Ha i kjøleskap over natten.
Bon apetit. Ps: Bildet av termometeret er fra karamell-laging. Men bruker samme kasserolle og termometer til karamell også.

2 dl lys sirup
2 dl kremfløte
1 ts vanniljeessens
Ha alt i en tykkbunnet kasserolle.
Kok opp på lav varme .
Skru ned varmen og la det boble videre.
La alt bare stå. Eundt kantene skal det se mørkere ut etterhvert. ¨
MEN ikke ferdig. Det tar lang tid. Ikke rør!!
Bare følg med massen.
Når det tykner, bruk et sukkertermometer. 150 grader, tar du kasserollen vekk fra platen og lar alt kjøle ned til en masse/seig deig. Ha i nøtter eller sjokolade. Hva enn du ønsker.
Drypp oppi metallformer (ser ut som minimuffins former).
Ha i en ildfast form, og skjær opp når det er kjølt skikkelig ned. Ha i kjøleskap over natten.
Bon apetit. Ps: Bildet av termometeret er fra karamell-laging. Men bruker samme kasserolle og termometer til karamell også.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar