Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

søndag 16. november 2014

Mandelfyll (til feks wienerbrød, stang osv)

Her er korrekt oppskrift.
MANDELFYLL
  •  150 gram mandler skoldet (uten skall, oppskrift under her)
  • 150 gram Melis
  • En eggehvite.
Dette er hva du gjør med ingrediensene:
Mal mandlene i en maskin.
Ha i melis litt etter litt.
Ha så i eggehviten.
Om alt bare former seg til hvit masse i midten av maskinen, stopp den og bruk en slikkepott for å skubbe alt i midten. Rør rundt med slikkepotten noen ganger.
Skru på maskinen og kan hende du må repetere dette noen ganger.
Dette skal bli en klissete masse.

Ta  massen i en plastboks med lokk. Den er dermed klar til mange bakeverk du vil bake etterhvert.
Settes i kjøleskapet.
Enjoy!


Skolde eller skrelle mandler:
  • Ha mandler med skall i en bolle som tåler en del varme. 
  • Kok opp vann og dekk alle mandlene. 
  • Etter fem min heller du ut vannet.
  • Ha mandlene i samme bolle, siden den fremdeles er varm. 
  • Bruk tommelen og pekefingeren til å skvise skallet av. Det tar et sekund per mandel. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar