Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

søndag 16. november 2014

Verdens beste sjokoladekake.

Oppskrift kommer til den kaken på bildet.
Vidunderlig sjokoladekake
Selve bunnen:
3 store egg eller 4 små/mellomstore
150 g sukker                                                           Piskes til eggedosis
75 g potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao                                

 SIL ALT DET TØRRE OG HA DET I ETTERHVERT.
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem:
150 g smør smeltes              
 150 g lys kokesjokolade som du har i smøret og lar det smelte.

200 g melis vispes inn i blandingen
2 egg piskes inn til blandingen skinner og er ikke klissete eller rennende. Ikke la det være for varmt smør, da skiller det seg.
3 dl kremfløte som du pisker og blander inn i sjokolademiksen.
Pynt:høvleteller raspet sjokolade.Strøssel og bare bruk alt som passer til sjokolade. Feks litt raspet sitron?

FORM= 22 cm for å få en ekstra høy en og deles i tre deler.
 Men 26 kan brukes. Da delte jeg kaken i midten.

Tips

Det er svært viktig at sjokoladekremen står i kjøleskapet til den er ordentlig kald, ellers vil den bli for rennende til å fylle kaken med. La kremen gjerne stå i kjøleskapet over natten før du blander i den piskede kremfløten og fyller kaken.
"Verdens beste sjokoladekake" oppbevares i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar