Her er en nydelig oppskrift på en pizzapai jeg syns er beste som finnes.
Sett stekeovn på fullt.
Lag en vanlig pizzabunn:
Halv pk gjær
En liten kopp med varmt vann
Miks dette i en mikser til all gjæren er oppløst.
Ha i mel til du ser det blir en klissete deig. Ha to ss olje i dette og fortsett med mel til deigen blir fastere og går an å ta på uten at den klisser overalt. Elt for hånd noen ganger.
Kan ha salt i om ønsket.
Legg deigen i en bolle og dekk med kjøkkenhåndkle. Plasser bollen like ved steikovnen. La den stå til dobbel størrelse. Noen hopper over hevingen. Jeg liker at det heves, selv med tørrgjær.
Ha en paiform som du sprayer med formfett eller bruk margarin til å smøre med.
Form deigen med hendene rundt i paiformen. Lag høye sider rundt kanten.
Stek selve bunnen først, nederst i ovnen slik at du får en sprø bunn.
Ta ut bunnen i paiformen og fyll med kjøttfyll som du ønsker.
Dette brukte jeg:
Kjøttboller (spanske fra butikken)
Ringer av løk
Ost
Selve sausen:
Salsasaus
kajennepepper
Nesten halv chilli pepper som jeg kuttet i små biter
2 fedd hvitløk som jeg skviste i en hvitløkspresser
Alt blandes med litt fiskesaus på flaske (nei smaker ikke fisk)
Litt ketchup
Barbegue ketcup (ca 2 ts)
Tomatpure
Ha alt i en bolle eller litersmål og pisk sammen.
Ha dette utover pizzabunnen i paiformen. Og ha over kjøttbollene, gjerne oppskjærte, løk, tomater, skinke. Nesten hva enn du måtte ønske og som er igjen i kjøleskapet.
Dryss med ost og oregano på toppen. Stekes midt i ovnen til du ser at alt er godt stekt, men ikke brent. Viktig å sjekke bunnen på pizzaen ved å dunke med en gaffel feks. Da kjenner du om den er hul, hard eller bløt.
Hul skal den helst være.
Bon apetit!
Bildet under ser du at jeg tok ut pizzaen fra paiformen.
Sett stekeovn på fullt.
Lag en vanlig pizzabunn:
Halv pk gjær
En liten kopp med varmt vann
Miks dette i en mikser til all gjæren er oppløst.
Ha i mel til du ser det blir en klissete deig. Ha to ss olje i dette og fortsett med mel til deigen blir fastere og går an å ta på uten at den klisser overalt. Elt for hånd noen ganger.
Kan ha salt i om ønsket.
Legg deigen i en bolle og dekk med kjøkkenhåndkle. Plasser bollen like ved steikovnen. La den stå til dobbel størrelse. Noen hopper over hevingen. Jeg liker at det heves, selv med tørrgjær.
Ha en paiform som du sprayer med formfett eller bruk margarin til å smøre med.
Form deigen med hendene rundt i paiformen. Lag høye sider rundt kanten.
Stek selve bunnen først, nederst i ovnen slik at du får en sprø bunn.
Ta ut bunnen i paiformen og fyll med kjøttfyll som du ønsker.
Dette brukte jeg:
Kjøttboller (spanske fra butikken)
Ringer av løk
Ost
Selve sausen:
Salsasaus
kajennepepper
Nesten halv chilli pepper som jeg kuttet i små biter
2 fedd hvitløk som jeg skviste i en hvitløkspresser
Alt blandes med litt fiskesaus på flaske (nei smaker ikke fisk)
Litt ketchup
Barbegue ketcup (ca 2 ts)
Tomatpure
Ha alt i en bolle eller litersmål og pisk sammen.
Ha dette utover pizzabunnen i paiformen. Og ha over kjøttbollene, gjerne oppskjærte, løk, tomater, skinke. Nesten hva enn du måtte ønske og som er igjen i kjøleskapet.
Dryss med ost og oregano på toppen. Stekes midt i ovnen til du ser at alt er godt stekt, men ikke brent. Viktig å sjekke bunnen på pizzaen ved å dunke med en gaffel feks. Da kjenner du om den er hul, hard eller bløt.
Hul skal den helst være.
Bon apetit!
Bildet under ser du at jeg tok ut pizzaen fra paiformen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar