Oppskrifter, filmer og dagligdagse dilldall.

Smakemat

Smakemat
Oppskrifter

torsdag 4. desember 2014

Ytrefilet av svin innbakt

Dette er en herlig oppskrift og enkelt å lage. Denne passer til de som vil prøve noe nytt.

En ytrefilet av svin
Krydre med salt, pepper, timian, litt olje, hvitløk, balsamico eddik.
La fileet ligge innpakket i kjøleskapet enten over natten eller en times tid før du skal bruke den.

Deigen:
Ha i noen klumper med smør i en bolle. Ca 100 gram.  Ha i hvetemel og kna eller elt med maskin.
Når dette har oppløst seg har du i mer mel og mer smør/margarin om det trengs. Dryss salt, ca halv ts.
Ha i litt varmt vann. Når alt dannes til en deig uten klumper og det går an å håndtere den som en vanlig deig, pakker du den inn i plastfolie og lar dette ligge kaldt i kjøleskapet en times tid. Kan stå lenger om ønsket.

Legg deigen ut på benken og kjevle ut. Deigen skal være elastisk og ikke klissete.
Kjevle denne så tynn du klarer.

Klapp av saft og olje fra fileen før du legger den oppå den utkjevlete deigen.
Pakk den så inn med deigen. Pass på at overflødig deig kan kuttes bort.
Sidene må være tette og "sømmen" på langs må være på undersiden.

Kutt små striper på langs, se bildet under for forklaring.








Pensle med pisket egg.
Stekes på 150 grader til steketermometeret viser 100 grader. Serveres peng skjærte stykker med ovnsstekte poteter, grønnsaker, saus (peppersaus feks).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar